Terje og Dag på tur.
Europatur nr.3 Høsten 2001 reiste  Dag Haugaløkken og Terje Floberg til 
Nord-Spania, Andorra og Sør-Frankrike - hvor de blant 
annet tok for seg severdighetene i Barcelona - besøkte 
gamle ridderborger med forbindelser til  Katharene 
i Sør-Frankrike og Nord-Spania
og sjekket handlemulighetene i Andorra.


 

Del 10
  

Siste kveld i Spania

Vår videre ferd foregår i taushet noen km. Her er det jammen langt mellom overnattingsstedene, vi får prøve lenger vestover. Så når vi ser avkjøringen mot "Terrassa", tar vi den veien. Etter noen km, ser vi fjellene vi så for en ukes tid siden, mot "Monasterio de Montserrat". Etter en del leting i diverse små forsteder utenfor Barcelona, tar vi sikte mot fjellene, det var da svært da. Etter atter noen km, ser vi en stor bygningsmasse tårner seg opp foran oss. Det helt karakteristiske fjellmassivet tårner seg opp bak. Vi svinger av veien og vi ser at vi har kommet til "Hotel Bruc". 

Ikke vet jeg hvor mange mil vi har kjørt nå for å finne et krypinn for natten. Det er nok best finner vi ut at vi blir her, Terje blir som vanlig den som undersøker, jeg sitter i bilen. Her er det visst stor fest i kveld, mange festkledde mennesker er å se overalt. Etter en stund kommer Terje tilbake, alt under kontroll som vanlig. Vi har fått rom. Så er det bare å dra alt vi har oppover i etasjene. Selve hotellet er digert. I den etasjen vi har fått rom, virker det ikke som det bor andre enn oss. Etter at vi har ordnet oss på rommet , henvender vi oss nede og bestiller middag, som vi spiser der. 

En ettermiddagstur i fjellene

En ettermiddagstur, hadde vært fint nå, før det blir for mørkt. Vi kjører videre oppover, gjennom et fjellpass og nedover på motsatt side av fjellet. Det er stupbratt nedover fjellsidene, om litt kommer vi til et skilt som viser oss at vi ikke er langt unna selve "Monasterio de Montesarrat". Vi parkerer og rusler videre. Her fotograferer vi en del av utsikten over dalen langt der nedenfor, det har blitt merkbart mørkere nå, og vi rusler tilbake til bilen. Så fikk vi nesten vært her en gang til da Terje, det er en opplevelse. På hotellet tar vi et par øl, slapper av med stum fjernsyn og legger oss. Vår siste natt i Spania er her, i morgen bærer det hjem til moderlandet.

Det er disig ute, fjellene lenger oppe er innhyllet i skyer, nedover mot kysten kan vi ane konturene av Barcelona. Natten har vært preget av festen som har vært avviklet i de nedre etasjene, bryllupsgjestene har holdt et svare leven i korridorene. Lydisoleringen her på huset, er det så som så med, fra vårt rom er det umulig å få det mørkt, så lenge lyset er på ute i korridorene. Det virker som om selve utsparingen til døra ut i korridoren, er mye større enn selve døra, vel vi sovnet jo allikevel da.

Nede i baren/ restauranten, inntar vi frokost ved den kombinerte disken. Vi er de eneste gjestene som har stått opp, bryllupsgjestene er vel fremdeles helt slått ut, så vi vil en stund ennå ha alle kelnernes fulle oppmerksomhet. Terje gjør opp for hotellet etter på, og snart svinger vi ut på veien igjen, med kurs for byen.

 

 
 

Leiebilen leveres

Underveis må vi etterfylle bensin på bilen, den må selvfølgelig leveres med full tank. Merkelig nok så går turen frem til bilutleie firmaet, helt fint, ingen feilkjøringer i dag. Det er litt merkelig at det ikke er noe oppmerket felt, som viser hvor vi skal kjøre inn, for å levere bilen. Her er det så vidt vi kan se bare utkjøringfiler. Vi må ta en "spansk" en, Terje vrenger bilen inn, der det er utkjøring, ingen reagerer, så det er vel slik det foregår her da. Sola skinner fra en skyfri himmel, vi parkerer omtrent på samme plass, som der vi hentet bilen for en uke siden. Terje leverer nøklene til bilen, mens jeg tømmer bilen for bagasje. Best er det også å sjekke om vi ikke har glemt noe igjen under setene eller andre steder, takk for en fin uke tenker jeg idet jeg smeller bildøra igjen, du har brakt oss trygt og sikkert gjennom store områder i Spania og Frankrike.

Innsjekking

Terje og jeg drasser bagasjen med oss mot avgangshallen, vi antar at vi skal opp en etasje for å sjekke inn gjennom kontrollen først, opp dit er det tungt å drasse alt sammen: Vi finner en bagasjetralle, og kommer oss opp, vi finner ganske snart ut at dette er feil adresse, ned igjen, bortover i en enorm avgangshall, helt i enden ser vi innsjekkingsdisken vi skal til. Det er god tid ennå til vi kan levere bagasjen, så litt mat nå vil være fortreffelig, tvers over hallen er det en kro, her blir vi sittende en god stund faktisk innpå to timer. Vi stiller oss opp helt forrest ved innsjekkingsdisken, vi er de første her. 

Etter en stund fylles det opp med masse mennesker. Terje og jeg er litt usikre på hva bagasjen vår veier, i fjor var vekta alt for høy, vi tror ikke det er stort bedre i år heller. Det skal visst være 17 kg, på hver + håndbagasjen, vår håndbagasje veier sabla mye, det nevner vi ikke noe om til noen. Etter vektkontrollen ser vi at det i år også er en reell overvekt, det ordner seg. Etter at vi er ferdige her, så er det de vanlige formalitetene som må ordnes, gjennom toll- og passkontrollen. Her er det store og flotte avgiftsfrie butikker side om side, her kan de siste pesetasene brukes opp, det er dårlig med slike i min lomme nå, greit nok det. Vi skal jo også mellomlande i København, der er det mulig at vi får tak i noe dansk kjøtt og andre godiser, vi venter til vi kommer dit, dessuten er den håndbagasjen vår så altfor tung som den er. Det er ikke lenge før jeg ser Terje strener inn i en eksklusiv klesforretning for damer. Hva er det han skal nå da ? Kan det være slik at han skal kjøpe presanger igjen ? Jo da hva ellers ! Det er noen riktig fine pyjamaser som er utstilt like ved inngangen, Hvis mulig så skulle jeg også ha en slik en til Turi, Terje skjønner mine fingerfakter, vi kommuniserer helt upåklagelig, 

Hånd bagasjen blir ennå tyngre, det var den bursdagsgaven. Snart sitter vi inne i flyet og taxer ut på runwayen. De hvite strendene mot Middelhavet forsvinner under oss, flyet stiger oppover. Det er i grunnen veldig rart å tenke på at slike kolosser i det hele tatt greier å lette fra bakken, tenk på den vekta da. 
Spania forsvinner under oss.
 

 
 
Noe senere kommer vi til Sveits, under oss til venstre ser vi fjelltoppene strekker seg opp mot oss, "Mont Blanc" er mektig. Flyskrekk er et ukjent fenomen for meg i det minste, det må være fælt for den som lider av dette. 

København

Et par tre timer går fort og snart lander vi i København. Her er det atter en mulighet til å få brukt noen kronasjer, det er rent så jeg føler at nå er vi hjemme igjen. På innflygingen, så ser vi den nye broa over Øresund. Det er mørkt utenfor flyet.
Vi må vente en times tid før neste fly bringer oss videre til Norge. Ute blant alle de flotte avgiftsfrie forretningene, som er her på Kastrup, så bugner det med det ene fantastiske tilbud etter det andre. Terje og jeg finner en stor forretning som selger det meste. Her blir det danske pølse, kjøtt av ymse slag osv osv. Turen er fullkommen, nå gjelder det bare å komme gjennom tollen hjemme da. Rart at jeg alltid er så redd for dette. Det må være noe jeg bærer med meg fra ungdomstiden med turer til Strømstad, med ferge fra Fredrikstad, det var tider det, vel det må være fra den tiden.

Om bord på flyet igjen, vi har allerede fått mye å spise på flyet fra Barcelona, men som det alltid er på disse flyene, så går du ikke sulten fra en eneste flytur, heller ikke denne. Med servietten tørker jeg meg rundt munnen, når vi går inn for landing på Gardermoen. Nå gjelder det da, vi ordner alt vi må, bagasjen og det hele. Tar en trillevogn og strener gjennom tollen med et svette glinsende stivt smil. Det står to tollere der og ser uinteresserte ut… Der ja, vi er ute blant mennesker igjen. Turen videre går med flytoget til Sandvika, som vi rekker med et nødskrik. Drosje videre til Solstadveien, hvor vi blir tatt vel imot av Anita og Daphne. En fantastisk fin tur er over. Atter en gang kjære Terje, takk for en fabelaktig tur.

 

 

  

 

...

Med dette takker vi for følget.

Vi kommer senere tilbake med mer fra Dag og Terjes turer. Den siste gikk forøvrig til Svalbard.

 

Tilbake til start


Tips:

Dersom du leter etter et ord, et uttrykk, eller en link på en side med mye tekst kan du gjøre følgende:
Hold nede Ctr-knappen på tastaturet og trykk f
Da vil følgende vindu sprette opp:

Skriv inn søkeord/uttrykk og trykk "Søk etter neste". Du vil da bli tatt til neste forekomst av ordet/uttrykket