Marcello Haugen

- en reise i tid og rom -

av Dag Haugaløkken

Høsten 1999 gjorde Dag Haugaløkken og Terje Floberg en reise i Mellomeuropa og Italia
for å følge sporene etter Dags grandonkel, Marcello Haugen.
Dette er en beretning om hva de opplevde og hva de fant.

(kopiering ikke tillatt uten samtykke fra forfatteren)


 www.otta2000.com

 

Dag 2.

 

Antikviteter i Garmisch -videre til Salzburg

 

Dagen etter våknet vi ca. kl. 06.30 på ”Schwanen”, som hotellet het.

Vår reiserute gikk via St.Gallen – Bregenz - Feldkirch - Bludenz – St.Anton – Imst (hvor jeg kjøpte en skikkelig salami med pepperrand - og batteri til video-opptakeren min). – Garmisch Partenkirchen - Innsbruck - Wörgl - Kufstein - mot Rosenheim – Salzburg. Vi hadde planlagt å stanse i Garmisch P. for å se på denne noe berømte byen. Terje og Anita hadde vært her før, så Terje var jo kjent her, til en viss grad.

Vi stanset i hovedgaten i byen, her var det en antikvitetsforretning, som Anita og Terje hadde besøkt før, det er sjelden jeg har frekventert slike etablissementer,  det var jo en opplevelse for meg å bli med inn på et sådant sted. Terje kom i prat med innehaveren, en engelskmann, og de to fant ”tonen” fort. Det var faktisk en opplevelse å se alt det flotte som man der kunne få kjøpt. Etter vårt besøk i forretningen,  kjørte vi noe lenger opp i byen hvor vi parkerte bilen og la ut på en liten rundtur, i denne byen som vi hadde hørt så mye om.

Hvis vi hadde hatt solskinn  (noe vi dessverre ikke hadde)  hadde nok opplevelsen vært en annen. Rent bortsett fra solens fravær, var turen en virkelig stor opplevelse synes jeg. Innbyggere og huseiere i denne vakre byen hadde tydeligvis gjort hva de kunne for å bevare alt slik det alltid hadde vært meningen at alt skulle være. Østerrike har mange perler hva opplevelser angår, for meg som ikke hadde vært her før så må jeg si at det ene overgikk det andre.

 

Terje og jeg måtte videre, vi skulle jo helt til Salzburg denne dagen, vi avsluttet vårt lille besøk her, med en tur innom den lokale matforretningen, hvor vi kjøpte med oss prospektkort, deilig mat og en flaske rødvin, som vi tenkte å kose oss med om kvelden. Da vi kom ned i Ober Inntal og videre til Unter Inntal som  Innsbruck ligger i, skinte solen fra en skyfri himmel.

 

Pensjonat Josefa i Salzburg - en kveld på byen

 

I Salzburg fant vi et lite og koselig pensjonat som het ”Josefa”. Vi var nok de eneste gjestene her på denne tiden av året, vi fikk et fint rom i 2. etg. og bestilte frokost til neste morgen. Kvelden skulle vi derimot tilbringe på by'n. Vi spaserte gjennom byen, mot den gamle bydelen. For å komme inn i gamlebyen måtte vi gå gjennom den gamle byporten som var hogd gjennom fjellet, inne i byen. Her var det mange trivelige gågater med mye turister, selv om det var høst så var det et yrende liv, etter å ha vandret rundt en stund,  merket vi kulden og fant oss en koselig kro, hvor vi inntok et nydelig måltid, bestående av en virkelig Wiener schnitzel, godt øl og i trivelig atmosfære. En minnerik kveld fra Salzburg. Etter nok en rundtur i gatene fant vi hjem igjen til ”Pensjon Josefa”.

 
 
 
Dag 3